Training Kind en Echtscheiding

TRAINING KIND EN ECHTSCHEIDING VOOR PAARDENCOACHES

Doel

Deze training is bedoeld voor paardencoaches die kinderen willen begeleiden in de periode rondom en soms ook lang na de scheiding van hun ouders. Tijdens deze training leer je onder meer over het scheidingsproces en de positie en emoties van de kinderen daarin. Mede aan de hand van casuïstiek kijken we naar de vraagstukken waar je mee te maken kunt krijgen en krijg je inzicht in voor deze situatie effectieve (gespreks)technieken. Hierbij komen onderwerpen als co-ouderschap, ouderschapsplannen, maar ook kindermishandeling, partnergeweld, oudervervreemding en hoog conflictscheidingen aan de orde. Na afloop van de training heb je concrete handvatten om kinderen te begeleiden in scheidingssituaties én kun je inschatten wanneer je hulp van derden in moet schakelen.

Opzet

De training bestaat uit 2 modules van een dag (9.30 u -16 u).

• Module 1 is een theoretische module met een interactief programma waarin je veel praktische informatie krijgt.

• Module 2 is een praktijkprogramma waarbij we met hulp van paarden aan de slag gaan met concrete casuïstiek mbt kinderen en echtscheidingen. Daarnaast maak je kennis met een systemische werkmethode met hulp van paarden waarbij het hele gezin in een scheidingssituatie begeleid wordt om samen afspraken te maken voor de periode na de scheiding.

Na module 1 krijg je een aantal opdrachten die je gevraagd wordt uit te werken voor aanvang van module 2.

Na aanvang van de training krijg je toegang tot de besloten facebook-groep voor (oud-) cursisten tbv intervisie en ontvang je een certificaat.

Over mij

Naast Equine Assisted Coach ben ik MfN Registermediator met accreditatie familiemediation,. Ik ben oud-jeugdzorgbestuurder en voormalig Kindbehartiger. De combinatie van één en ander maakt dat ik in mijn praktijk vooral gezinnen en kinderen in echtscheidingssituaties zie. Ik volg veel (verplichte) bij- en nascholingen en het valt mij op hoeveel goedbedoelde initiatieven er zijn om kinderen in de knel te helpen. Vaak hebben aangeboden cursussen geen enkele wetenschappelijke basis en sommigen werken zelfs (aantoonbaar) averechts.

Ik heb daarom besloten een training te ontwikkelen die stoelt op wetenschappelijke resultaten (vaak uit het buitenland waar daar is men veel verder), aangevuld met mijn uitgebreide praktische ervaring.

Data 

De eerstvolgende training start in januari 2023.

Kosten en aanmelding

De investering voor deze training bedraagt €450,- ex BTW. De prijs is inclusief koffie, thee, sap, fruit en wat lekkers. Vaak kunnen deze kosten worden opgevoerd als beroepskosten, informeer bij je boekhouder. Als je zeker weet dat je mee wilt doen, meld je dan zsm aan via maud.groenberg@gmail.com, want het aantal plaatsen is ivm corona zeer beperkt. Na aanmelding ontvang je een factuur. Je plek is definitief gereserveerd na betaling van de factuur.